Με μεγάλη επιτυχία, αθρόα συμμετοχή συνέδρων και παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού χώρου και των θεσμών ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023 στο Ledra Marriott το τρίτο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας με θέμα «Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη». Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών και με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ. Η Ξένια Κούρτογλου ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια, καθώς η Focus Bari έχει διεξάγει συστηματικά έρευνες για την κατανάλωση ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας από το 1994 έως και πρόσφατα : ειδικά για το Symposium 2023, η Focus Bari σχεδίαση και υλοποίησε αποκλειστική έρευνα που αποκάλυψε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχρονική σχέση των Ελλήνων με το ψάρι, σε συνδυασμό με τις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς και της κοινωνίας, που σχετίζονται και επηρεάζουν άμεσα τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές του κοινού.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της Ξένιας Κούρτογλου εδώ