focusbari

Group 193
Η επαγγελματική και οικονομική κατάσταση των Ελλήνων 1 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας

Δώδεκα μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας στην χώρα μας, βρίσκουν συνολικά χειρότερη την επαγγελματική και οικονομική κατάσταση για σημαντική αναλογία ανθρώπων στην χώρα μας.  Σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της Focus Bari:

  • To 30% των Ελλήνων δηλώνει πως σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα, η επαγγελματική τους κατάσταση είναι χειρότερη, ενώ μόνο το 10% δηλώνει πως είναι καλύτερα τα επαγγελματικά του σήμερα σε σχέση με 12 μήνες πριν
  • Για όσους τα επαγγελματικά χειροτέρεψαν, οι βασικοί λόγοι είναι πως η επιχείρησή τους υπολειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή περιορίστηκαν πολύ οι εργασίες τους, ενώ μεγάλη μερίδα εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή, υποαπασχόληση ή και εντελώς εκτός εργασίας καθώς η επιχείρηση που εργάζονταν είτε έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω πανδημίας, είτε έχει κάνει μειώσεις προσωπικού.
  • Για την μικρή αναλογία που δηλώνει βελτιωμένη επαγγελματική κατάσταση, οι κύριοι λόγοι είναι η δημιουργία νέας απασχόλησης, η απόκτηση καινούργιων δεξιοτήτων, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου που διαθέτουν καθώς εργάζονται από απόσταση.
  • Από την άλλη μεριά, το 36% των Ελλήνων δηλώνουν πως η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με 12 μήνες πριν, ενώ μόλις το 9% δηλώνει το αντίθετο.
  • Για όσους χειροτέρεψαν τα οικονομικά, ο βασικός λόγος (75%) είναι η μείωση των εσόδων τους, κι ακόμα, το ότι χρειάζεται να στηρίξουν άλλα μέλη της οικογένειας που έχουν πληγεί οικονομικά, ή το ότι τους έτυχαν κάποια απρόβλεπτα έξοδα.
  • Για την μικρή μερίδα Ελλήνων που εμφανίζονται σήμερα με καλύτερα οικονομικά απ’ ότι πέρσι, ο κυριότερος λόγος είναι ότι μείωσαν τα έξοδά τους , καθώς και το ότι δημιούργησαν νέες πηγές εσόδων ή/και αξιοποίησαν πηγές εσόδων που ήδη είχαν.

Δείτε την όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

Μαρκάροντας το κουτί και δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου – GDPR και δίνετε τη συγκατάθεσή σας για να λαμβάνετε επικοινωνία σχετικά με την δραστηριότητα της Focus Bari, υπηρεσίες/προϊόντα και εκδηλώσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν. Ωστόσο, αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να απεγγραφείτε ανά πάσα στιγμή από την επικοινωνία μας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε μέσα στα email που λαμβάνετε από εμάς.
By clicking the button and sharing your contact information with us, you acknowledge that you have read our Personal data policy - GDPR and that you consent to receiving communications about Focus Bari’s business, products/services, and events that may be of interest to you. However, if you ever change your mind, you can unsubscribe from our communications by following the instructions within the email that you receive from us.