focusbari

Group 193

Ποιοι Είμαστε

Γιατί με την Focus?

Το moto μας είναι «δίνουμε στους πελάτες μας σιγουριά στις αποφάσεις τους».

Επιλέγοντας να συνεργαστείτε μαζί μας, είστε πάντα σίγουροι πως τα έμπειρα στελέχη μας θα σχεδιάσουν ακριβώς τις έρευνες που χρειάζεστε, συνδυάζοντας εμπειρία και εξειδίκευση, ώστε να καλύψουν πλήρως όλες τις ανάγκες σας, διανύοντας κάθε φορά πολύ περισσότερο από το «έξτρα μίλι»!

Oι υποδομές και τα αποκλειστικά μας εργαλεία και μοντέλα προσφέρουν σαφείς και αξιόπιστες απαντήσεις σε όλα τα ερευνητικά σας ερωτήματα, εξασφαλίζοντας έτσι απόλυτη επιτυχία στις αποφάσεις που θα ακολουθήσουν.

Group 63 e1645206397356

H Focus Bari

Όραμα & Φιλοσοφία

Όραμα και αποστολή μας είναι η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας: μόνο όταν οι επιχειρήσεις αφουγκράζονται και επικοινωνούν συστηματικά με τους καταναλωτές και τους συνεργάτες τους, είναι σε θέση να δημιουργούν και να προσφέρουν επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ χτίζουν ένα περιβάλλον ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζομένους τους. Μόνο τότε μπορούν να έχουν “peace of mind” με τις αποφάσεις τους! Με αυτή την κεντρική αποστολή, μεταμορφώνουμε τα data σε πολύτιμη καθοδήγηση των εταιρικών αποφάσεων, μέσα από ένα σύστημα αξιών που συνοψίζεται σε έξι «ζευγάρια»:

Ειλικρίνεια & Συνέπεια
Αξιοπιστία & Δεοντολογία
Εξειδίκευση & Δημιουργικότητα
Πρωτοβουλία & Επένδυση
Καινοτομία & Πρωτοπορία
Ευελιξία & Προσαρμογή

Εταιρική Ταυτότητα

A 100% private Greek ownership

Η Focus Bari, αμιγώς Ελληνική ιδιωτική εταιρεία, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1988 από μια ομάδα εξειδικευμένων, έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων της Έρευνας Αγοράς.  Χάρη στις πρωτοβουλίες, τις αποκλειστικότητες, τα καινοτόμα εργαλεία και τις υποδομές της,  η Focus Bari εντάχθηκε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της στους ηγέτες της έρευνας  στην  Ελλάδα, καθιερώνοντας  τις Έρευνες  ΜΜΕ στην αγορά, και ξεχωρίζοντας για το ταλέντο των στελεχών της να προσφέρουν στρατηγική επιχειρηματική συμβουλευτική με βάση τα consumer/customer insights.

Στοιχεία ερευνών με την υπογραφή της Focus Bari χρησιμοποιούνται ευρέως από όλη την αγορά της επικοινωνίας, των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, την Πανεπιστημιακή κοινότητα, και τελούν υπό την αιγίδα/αναγνώριση/χρήση όλων των  θεσμικών φορέων και οργανισμών.   Γι’ αυτό και όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Focus Bari είναι συχνά καλεσμένοι keynote speakers σε σχετικά τοπικά και διεθνή συνέδρια..

Η  Focus Bari είναι μέλος της ESOMAR (European Society for Opinion & Marketing Research), ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΔΕΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων & Έρευνας Αγοράς) και Πιστοποιημένο μέλος ΠΕΣΣ (Ποιοτικός Έλεγχος Συλλογής Στοιχείων) – το σύστημα αυτορρύθμισης του ΣΕΔΕΑ. Λειτουργεί βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας & Επαγγελματικής Πρακτικής για την  Έρευνας Αγοράς και πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Milestones, Facts & Figures

1988
Έρευνα Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου Αττικής
1990
Πανελλήνια Έρευνα Αναγνωσιμότητας Εντύπων ΜΜΕ
1993
Η Συνδρομητική Έρευνα Κινητής Τηλεφωνίας
1995
Web.ID Συνεχής Μέτρηση Διείσδυσης Internet
1996
Πενταετές Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Ποιοτικών Ερευνών
1998
Outscan Η πρώτη Συνδρομητική Έρευνα Μέτρησης Υπαίθριων ΜΜΕ
2005
Λανσάρισμα Χρήσης Ηλεκτρονικών Μεθόδων στο Fieldwork
2006
Η Focus Bari Νικήτρια στο πρώτο JIC Έρευνας Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου Αττικής (ΑΕΜΑΡ)
2007
Λανσάρισμα του SESAME-Media Planning SW
2010
Λανσάρισμα του ιδιωτικού online panel (της Focus Bari)
2013
Στρατηγική συνεργασία με το e-satisfaction
2016
Λανσάρισμα της Focus on TechLife Web/Multiplatform
2017
Διεθνής Πιστοποίηση στις Υπηρεσίες CX
2020
Affiliate Partner της YouGov στην Ελλάδα
2022
Λανσάρισμα Neuromizer
2023
Σε 35 χρόνια λειτουργίας
0 +
ΠΕΛΑΤΕΣ
0 +
ΕΡΓΑ
0 mio
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
0 +
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕΣΩΝ
0 +
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι άνθρωποι μας

Στην Focus Bari, το πρώτο και πιο σημαντικό κεφάλαιο ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί μας. Χαιρόμαστε που σήμερα η επιχειρηματική κοινότητα αναγνωρίζει την σημαντικότητα των εργαζομένων, καθώς οργανισμοί και επιχειρηματίες με κορυφαία βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό τους αναγνωρίζονται και προβάλλονται ως πρότυπα επιτυχίας και αποτελεσματικής ηγεσίας. Στην Focus Bari απολαμβάνουμε την συνεισφορά των 200+ συνεργατών που μας τιμούν με την προσφορά και την πιστότητά τους, και τους ευχαριστούμε θερμά!

xenia kourtoglou

Κούρτογλου Ξένια

Founder & Managing Partner
«Για μένα, η Focus Bari είναι άνθρωποι, έμπνευση, δημιουργία, συνεχής αλλαγή και εξέλιξη, πρόκληση ευκαιρία για ανάπτυξη, πλούσια και πολύτιμα μαθήματα ζωής, και τελικά, τρόπος ζωής!»
xenia@focus.gr

Καποδίστριας Γιώργος

President & Managing Director
Είχα τη τύχη να βρεθώ στη Focus Bari από τη στιγμή της ίδρυσής της και να ζήσω από κοντά το συναρπαστικό ταξίδι της πορείας της! Ένα ταξίδι που μου χάρισε και εξακολουθεί να μου χαρίζει μοναδικές εμπειρίες, διδάγματα, ευκαιρίες και εναύσματα για συνεχή πρόοδο και αυτοβελτίωση.
kgeorge@focus.gr

Τσάμη Βαλέρια

Vice President – Executive Director
«Πρώτη ανάμνηση: Οκτώβριος 1993, νωρίς το βράδυ ετοιμάζαμε μία παρουσίαση για ένα επείγον project. Την επόμενη μέρα τα συγχαρητήρια του πελάτη ήταν η επιβράβευση για κάτι που ήδη νιώθαμε: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ! Για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ σκέφτηκα «Εδώ ανήκω»! Kαι συνεχίζω να το νιώθω μέχρι τώρα!»
valeria@focus.gr

Δημοπούλου Αντιγόνη

Group Account Director
«Η Focus Bari το 1997 γιόρταζε τα 9 χρόνια λειτουργίας της. Γνώρισα τους συναδέλφους μου σε μια βραδιά γιορτής και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι διασκέδαζαν την επέτειο “με τη καρδιά τους”! Εντυπωσιάστηκα όταν την επόμενη μέρα τους είδα να εργάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, “με τη καρδιά τους”, σαν μια οικογένεια!»
antigoni@focus.gr

Μοσχανδρέου Κατερίνα

Account Director
«Όταν μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς σε μια εταιρία που συνδυάζει ευελιξία και σταθερότητα, γνώση και δημιουργικότητα, ελευθερία και ομαδικότητα, τότε κάθε σου μέρα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξία… και, στη Focus Bari, αυτή είναι καθημερινότητά μας!»
kmoshandreou@focus.gr
Koutouvali Elena scaled

Κουτούβαλη Έλενα

People & Insights Director
«Πάθος & αγάπη για τη δουλειά μας είναι η έμπνευση μας, τεχνογνωσία που συνεχώς εξελίσσουμε είναι το μέσο, ποιότητα & αποτελεσματικότητα είναι πάντα ο σκοπός μας, με σεβασμό στους πελάτες, τους καταναλωτές & τους συνεργάτες μας.»
elena@focus.gr

Καμπούρης Πάνος

Senior Account Manager
«Είναι υπέροχο συναίσθημα να μπορείς να εκφραστείς μέσα από την εργασία σου!»
kampouris@focus.gr
Elli Zarkadi

Έλλη Ζαρκάδη

Account Manager – YouGov Products
Είμαι περήφανη να ανήκω σε μια ομάδα που ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα αγοράς με πάθος και αφοσίωση.
elli@focus.gr
Katerina Kontou

Κατερίνα Κοντού

Account Manager
«Focus Bari, ορόσημο για την προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ή με 3 λέξεις: άνθρωποι- έμπνευση- δημιουργία»
kkontou@focus.gr

Υποδομές & Εργαλεία

Σήμερα, 23 ταλαντούχοι επαγγελματίες εργάζονται στην Focus Bari σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαζί με μια ομάδα 180 έμπειρων ερευνητών και επιθεωρητών που υποστηρίζονται από την υποδομή 120 θέσεων CAPI/TAPI και 60 θέσεων CATI. Παράλληλα, ως Affiliate Partner της YouGov στην Ελλάδα,  έχει πρόσβαση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή online panels στον κόσμο για την διεξαγωγή online ερευνών στην Ελλάδα και σε 57+ χώρες. 

Η Focus Bari χρησιμοποιεί τα πιο επιτυχημένα, διεθνή, έγκυρα και εξειδικευμένα λογισμικά για τη διεξαγωγή Ποσοτικών ερευνών: VOXCO, συμπεριλαμβανομένου των Voxco Multi-Mode, Voxco CATI, Voxco IVR, Voxco Dialer, Voxco Online, Voxco CAPI, Voxco Mobile.

Για ποιοτικές έρευνες, οι εγκαταστάσεις της Focus Bari διαθέτουν 3 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια για διεξαγωγή ομαδικών συζητήσεων (εξοπλισμένα με ειδικό καθρέπτη, καθώς και παρακολούθηση μέσω κάμερας και μικροφώνου). Για ομαδικές συζητήσεις ή προσωπικές συνεντεύξεις μέσω διαδικτύου κάνουμε χρήση 2 λογαριασμών ZOOM Pro και Skype.

Για τη διεξαγωγή ερευνών μέσω της δημιουργίας και διαχείρισης διαδικτυακών κοινοτήτων, οι ομάδα μας διαθέτει εμπειρία με τις πλατφόρμες Revelation και Recollective, ενώ παράλληλα κάνουμε και χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram) ανάλογα με το απαιτούμενο κοινό στόχος βάσει των ερευνητικών προδιαγραφών.

Η Focus Bari χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα λογισμικά για ανάλυση δεδομένων: SPSS (ver.21), Crunch, Voxco Analytics, Microsoft Power BI, Sawtooth Software και Sesame (Διεθνές λογισμικό για media planning το οποίο διατίθεται στην αγορά της Ελλάδας αποκλειστικά από τη Focus Bari).

Group 209
map

Διεθνής παρουσία σε

59 χώρες

Από το ξεκίνημά μας, αναπτύσσουμε συνεχώς διεθνή τεχνογνωσία στην Ελλάδα και διατηρούμε ενεργές συμμετοχές σε διεθνή δίκτυα όπως το IRIS και καθιερώνοντας μακροχρόνιες συνεργασίες, όπως το affiliation partnership με την YouGov στην Ελλάδα, που μας εξασφαλίζει παρουσία και δραστηριότητα σε 57+ χώρες σε όλες τις 5 ηπείρους του πλανήτη.   Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τεχνολογίες στον τομέα μας και είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε τα έργα μας διεθνώς για λογαριασμό των πολυενθικών πελατών μας.

Κλαδική και Κοινωνική συνεισφορά
Στην Focus Bari, πιστεύουμε απόλυτα ότι το συνολικό και το ατομικό καλό ταυτίζονται.

Μια εταιρεία Έρευνας Αγοράς είναι σημαντικό να προσφέρει στα κοινά του κλάδου: προάγοντας υψηλά standards μέσα από το προσωπικό μας παράδειγμα  και το εθελοντικό μας έργο, αναπτύσσεται και προοδεύει  ολόκληρος ο κλάδος μας, ενώ η εικόνα του καταξιώνεται μέσα στην Ελληνική κοινωνία. 

Η Focus Bari ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς), στην οποία η Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari ήταν Αντιπρόεδρος για 8 χρόνια, ενώ η Βαλέρια Τσάμη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari, είναι μέλος του ΔΣ ΣΕΔΕΑ από το 2003 και εκλεγμένος Πρόεδρος από το 2021.

Επίσης, η Focus Bari είναι ενεργό μέλος σε οργανισμούς που σχετίζονται με τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας και των ΜΜΕ (παραδοσιακά και νέα) και άλλους. Τέτοιοι οργανισμοί είναι η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων) , η ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας), η ΕΕΕΤ (Επιτροπή Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης), ο ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδας), η ΕΑΣΕ (Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων),  το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Επικοινωνίας), το ΕΙΕΠ (Εθνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών), η ΒΝΙ (Business Network International), ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών), το AMCHAM (American Hellenic Chamber of Commerce), τα CEO CLUBS, ενώ η συνεισφορά της Focus Bari στον χώρο του digital  ξεκίνησε το 2000 με την συμμετοχή στην προ-επιτροπή του IAB Hellas (Interactive Advertising Bureau Hellas).

Στη Focus Bari, υποστηρίζουμε ενεργά τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα. Είναι μια αποστολή που υπηρετούμε για περισσότερα από 30 χρόνια, μέσω τακτικής διδασκαλίας και σεμιναρίων σε Πανεπιστήμια και καθοδήγησης σε startup hubs και communities. Η Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari , υπήρξε τακτική λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για 14 χρόνια, είναι ενεργό μέλος στο EGG της Eurobank από την έναρξή του το 2013, και συνιδρύτρια του I for U, Greek Mentoring Network για Γυναίκες Επιχειρηματίες. Η Βαλέρια Τσάμη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari,  υπήρξε για 3 χρόνια μέλος της Ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ για την Ενίσχυση των Γυναικών στην ΕΑΣΕ & τις επιχειρήσεις και από το 2018 είναι επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ για τις Ίσες Ευκαιρίες στην Ηγεσία. Η Άννα Καραδημητρίου, Αντιπρόεδρος της Focus Bari, από το 2018 είναι προσκεκλημένη εισηγήτρια στο τμήμα Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (4ο έτος) καθώς και στο πρόγραμμα «Omni channel & Customer Experience» του ΚΕΔΙΒΙΜ-ΟΠΑ καλύπτοντας τις θεματικές Customer Experience Management, Customer Journey Mapping, Design Thinking & CX measurement. 

 

Μαρκάροντας το κουτί και δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου – GDPR και δίνετε τη συγκατάθεσή σας για να λαμβάνετε επικοινωνία σχετικά με την δραστηριότητα της Focus Bari, υπηρεσίες/προϊόντα και εκδηλώσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν. Ωστόσο, αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να απεγγραφείτε ανά πάσα στιγμή από την επικοινωνία μας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε μέσα στα email που λαμβάνετε από εμάς.
By clicking the button and sharing your contact information with us, you acknowledge that you have read our Personal data policy - GDPR and that you consent to receiving communications about Focus Bari’s business, products/services, and events that may be of interest to you. However, if you ever change your mind, you can unsubscribe from our communications by following the instructions within the email that you receive from us.